För medlemmar

Höstterminsmötet 2018

15 November 2018

Elektras Höstterminsmöte är här!
Höstterminsmötet är föreningens högst beslutande organ och rösträtt tillkommer föreningens fysiskt närvarande medlemmar.

Under mötet kommer föreningen att välja sina funktionärer inför 2019, här kan du läsa om de poster som finns: http://www.elektra-lth.se/?p=277
Anmälan för att söka en post har stängt, men du kan fortfarande kandiderar under mötet. Nomineringar ligger ut i Facebook eventet.

Under mötet kommer det erbjudas fika, mat och dryck, för att få mat måste man dock anmäla sig på följande länk:
https://goo.gl/forms/8Z9JH7P4Dz0Gqq0m2
Matanmälan stänger dagen innan ♥

Alla medlemmar kan skicka in motioner om det finns något som man vill förbättra i Elektra. Motionerna skickar du till styrelsen@elektra-lth.se senast den 12/11.

Handlingarna:https://drive.google.com/file/d/1v5FnktE8EyVJU0qgNvlHKvOefTrC9SNj/view?usp=sharing
Om du undrar något så hör av dig till ordforande@elektra-lth.se

Hoppas vi ses där / Styrelsen 18 ♥

Elektra besöker Prison Island


Följ med till Elektra till Prison Island och visa vem som egentligen är smartast, mest påhittig och bäst på teamwork.
Var? Prison Island Malmö, DROTTNINGGATAN 1, 212 11 Malmö
När? Lördagen 6 oktober, samling kl 12:30
Kostnad? Du själv står för resekostnad till Malmö, men Elektra bjuder på upplevelsen. Dock kan en kostnad tillkomma på maximalt 50kr om det är fler än beräknat som kommer, men vi meddelar detta i god tid i så fall ♥
Lyckas du rymma?

Anmälan har stängt, men hör av dig via meddelande till oss för att se om en plats har blivit ledig ❤️

OBS! Bindande anmälan, så hör av dig om något kommer upp ♥

EDIT:

Här kommer härliga bilder från eventet.

Tack för en underbar dag

/ Styrelsen 18 <3

SÖK MENTOR

27 februari 2018

Hejsan, till hösten kommer vi anordna ett mentorskapsprogram för de nyintagna tjejerna på elektro.  Syftet är att erbjuda de nya tjejerna en möjlighet att coachas, motiveras och inspireras av äldre kvinnliga elektrotekniskstudenter. Som mentor kommer man träffa sin nyintagna tjej ca 4 gånger under hösten och ta en fika(som vi bjuder på?!?). Under fikan ska ni kunna prata om allt möjligt, allt från studieteknik till vilken nation har bäst dansgolv. Så SÖK innan det blir försent! Ni kan söka genom att trycka på bilden eller länken nedan:

Länk till att söka här

Varma hälsningar i kylan,

Styrelsen 18

Första mötet

18 jan 2018

Idag hade vi i den nya styrelsen vårt första möte och vi alla var taggade på att äntligen dra igång. Under mötet har vi hunnit diskutera massa saker som exempelvis vad vi vill göra med elektra under året. Vi hann även skapa en instagram under mötet @elektra_lth vilket vi tror kommer göra att vi kan nå ut till fler tjejer, både tjejer som redan går programmet men även tjejer som kan tänka sig gå programmet. Har ni några frågor, funderingar eller förslag så kan ni kommentera längst ner på sidan. Ni kan även kontakta oss via mail på styrelsen@elektra-lth.se, skriva till oss på facebook eller komma fram till oss när ni ser oss på skolan. Vi ser framemot det kommande året och hoppas att ni också gör det!

En bild från dagens möte. Till vänster har vi vår ordförande, Emma, i mitten sitter vår sekreterare, Jennie, till höger har vi vår eventansvariga, Lejla, sist men inte minst har vi vår kassör Hanna bakom kameran. Inom kort kommer ett inlägg där vi presenterar oss och våra poster bättre.

Hälsningar Styrelsen

Poster i Elektra

Nu är det snart dags för att välja alla poster till Elektra, det kommer därför en liten sammanfattning av alla poster här:

Ordförande (styrelsen)

Som ordförande ska man i samråd med styrelsen utöva ledning av föreningen, samt att i officiella sammanhang representera föreningen.

Sekreterare (styrelsen)

Sekreteraren har i uppgift att protokollföra alla föreningsmöten och styrelsemöten samt se till att dessa protokoll justeras och offentliggöra dessa på lämpligt sätt.

Kassör (styrelsen)

Som kassör är man ekonomiansvarig för Elektra och har i uppgift att i samråd med styrelsen ha kontroll över föreningens pengar.

Eventansvarig (styrelsen)

Eventansvarig ska tillgodose föreningens behov av aktiviteter och event, samt att vara drivande i dessa. Denne har även ansvar för att Elektras hemsida bibehålls och uppdateras.

Valberedningen (2-3 stycken)

Valberedningen ska inför val hålla i intervjuer för att framlägga ett förslag till val av funktionärer inför föreningens valmöten.

Revisor (1-2 stycken)

Revisorerna skall i den omfattning som följer av god revisionssed granska föreningens årsredovisning jämte räkenskaperna samt styrelsens förvaltning.

Talman

Som talman agerar man ordförande under föreningsmöten samt iaktta och övervaka föreningens stadgar och reglemente.

Elektra HT-möte

Sigill Elektra2

 

Det är dags för HT-möte samt valmöte. 

Vi kommer välja in nästa årets poster samt diskutera planer för att göra grymma Elektra ännu grymmare. 

Var: E:C, aka källaren
När: 5/12-2016 kl. 17-10
Varför: Vi har paj och kladdkaka, ses där 😉

Peace out!

Handlingarna för mötet kan du checka in nedan:

handlingar_ht_meet_merged

Laserdome

laserdomeFör att lysa upp höstmörkret lite och för att fira att höstens första tentaperiod var avklarad så drog ett gäng Elektra-tjejer in till Malmö för att spela lite laserdome!  Vi var 13 tjejer som skulle in på banan med draget vapen och “skyddsväst”. Det var väldigt underhållande och svettigt!

Efter två lyckade rundor fortsatte kvällen med thaimat och en massa gött (tjej)snack!

Ada Lovelace

adalovelace

Fun fact: Ada Lovelace var den första kvinnliga programmeraren. Detta firar vi med ett Hackaton, tillsammans med företaget ARM och D-Chip. Det slutade med en intressant och lärorik kväll med buffé och mycket trevligt sällskap. Vi fick en undervisning i hur ARMs mbeds programmeras utav Jan Jongboom (http://janjongboom.com/). Slutligen blev det några lysande dioder och temperaturgrafer. En riktigt lyckad kväll asså.

Sydsvenskan kom på besök, och artikeln kan läsas här: http://www.sydsvenskan.se/2016-10-12/ada-lovelace-hedrades-med-dataprogram.